Haber Bilgileri

Zigana Dağı, önce gece 02.00'de, sonra sabah 08.00'de kaydı. Çok sayıda ölü var...

Heyelan, Gaflet, Facia

Trabzon-Gûmüşhane karayolunun Çatak Köyü kesiminde geceyarısı meydana gelen ilk toprak kaymasında karayolu kapanınca, yolda çok sayıda araç birikti. Yolcular yakındaki kahvehanede, pusudaki faciadan habersiz video seyretmeye başladılar

Sabah saat 08.00'de, Zigana Dağının yamaçlarından dev kayalar ve binlerce ton toprak kaymaya başladı. Kahvehanede bekleyen yolculardan, ancak birkaçı canlarını kurtarabildi. Yolda biriken araçlar, iki kahvehane, iki okul, bazı dükkan ve evler toprak altında kaldı. Facia sırasında bir dere yön değiştirdi.

Trabzon Valisi Enver Hızlan, "Ölü sayısı 100 civarında. Ölenlerin çoğu kahvehanelerde oturanlar" dedi. Toprak altından iki ceset çıkarıldı, 14 kişi ise yaralı kurtarıldı.

Ölü sayısının yüksek oluşuna, yolun açılamaması ve araçların yolda birikmesi sebep gösteriliyor. İlgililerin bu hataları "Büyük gaflet" olarak niteleniyor. İlk belirlemelere göre; 5 otobüsle 2 kamyon toprak altında... Heyelan gün boyunca aralıklarla sürdü.

Kızılay, bölgeye ilk parti olarak 1000 battaniye, 150 çadır gönderdi. Bayındırlık, Ulaştırma, Enerji ve Sanayi Bakanları bölgede incelemelerde bulundu.

Turgay MURTEZAOĞLU, Ümit TURPÇU, Mustafa BOZDEMİR, Mehmet GÜNER, Fuat KARS

Maçka, Trabzon, (hha)

Telif hakları nedeniyle içerik gösterilememektedir.

Kaynak: Hürriyet, 1988/06/24, Sayfa 1,15

Dosyalar

Haber metni (s. 1) (1.76MB)
Haber metni (s. 15) (1.22MB)

Fotoğraflar


1.

2.

3.

4.

İlgili Kayıtlar

Konu Başlıkları

NoBaşlık
1.Doğal Afetler » Önemli Doğal Afetler » Çatak Heyelanı (1988)

Yorumlar

Kayıtlı yorum bulunmuyor.