Haber Bilgileri

Yeniçeltek İşletme Müdürü terörün ölüm listesinde

Grizu faciasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle iki yöneticiyle birlikte tutuklanan Yeniçeltek Linyit İşletmesi Müdürü Hasan Sarıtepe'nin, yasadışı Dev-Sol militanları tarafından öldürüleceği yolundaki istihbarat, polisi harekete geçirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sarıtepe'nin ailesini ve yakınlarını bilinmeyen bir yere naklederek, koruma altına aldı. Diğer iki tutuklunun da yakınları korumaya alınırken, 8 Marttaki duruşma için güvenlik önlemlerinin arttırılacağı bildirildi...

YENİÇELTEK Linyit İşletmesi'nde, 68 işçinin can verdiği grizu patlamasında ihmali bulunduğu gerekçesiyle iki görevliyle birlikte tutuklanan İşletme Müdürü Hasan Sarıtepe'nin, yasadışı Dev-Sol örgütü militanları tarafından öldürüleceği yolundaki istihbarat, polisi harekete geçirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu durum üzerine, 8 Mart'ta yargılanmalarına başlanacak Sarıtepe ve diğer iki tutuklunun yakınlarını bilinmeyen bir yere naklederek, yakın korumaya aldı. Merzifon'da yapılacak duruşmada da, güvenlik önlemlerinin artırılacağı öğrenildi.

Mehmet ÖZŞAHİN, Davut AKTAŞ, Fehmi UMAN

Merzifon, Amasya, (hha)

Telif hakları nedeniyle içerik gösterilememektedir.

Kaynak: Hürriyet, 1990/03/06, Sayfa 3,18

Dosyalar

Haber metni (s. 3) (1.28MB)
Haber metni (s. 18) (834.28KB)

Fotoğraflar


1.

İlgili Kayıtlar

Maden Kazaları

NoTarihMaden AdıİlİlçeTür
1.1990/02/07Yeniçeltek Kömür İşletmesiAmasyaSuluovaGrizu

Yorumlar

Kayıtlı yorum bulunmuyor.