Haber Bilgileri

İşte konuşan Türkiye

GÖKOVA Termik Santralı inşaatını devam ettirmek için faaliyet gösteren lobiye karşı oluşan tepkiler çığ gibi büyüyor. Gelen faks ve telefonların sayısı şu anda on bini aştı. Bunlardan ancak çok küçük bir bölümünü yayınlama imkânı buluyoruz. Fakat gelen bütün tepkileri ve isimleri yayınlamaya devam edeceğiz. Bu tepkiler, hepimizin arzu ettiği Konuşan Türkiye'nin varolduğunu da gösterdi.

Bu soruları kim cevaplayacak?

FAKSIMIZA akan sayısız tepkilerden birinin altında İsmail Hakkı Gülsoy imzası vardı. Servisimize hitaben yazılmış metni aynen kullanıyoruz.

1.5 trilyon liralık harcamadan söz edenlere, yörede yaşayan insanların ve yaşamlarının parasal değerini sorun.

Santralın faaliyete geçmesi halinde, insanlar dışında, yok olacak doğanın parasal değerini sorun.

İnsan ve diğer doğal değerlere karşı inşaat mafyası ve devlet içindeki uzantılarının savunduğu trilyonların, bunların çocuk ve torunlarının taşıyacağı utancı silip silmeye yetip yetmeyeceğini sorun.

Sorun bu insan kılığındaki varlıklara, yörenin doğal yapısının bozulması sonucu kaçacak turistin, Yunan turizm firmalarının bütçelerini ne denli şişireceğini ve de bu şişkin bütçelerden kendilerine ne kadar pay çıkacağını... Ayrıca bu ihanet anıtına 'olur' ve 'olmaz' diyen tüm öndegelen kişilerin ayrıntılı bir listesini de yayınlayın ki, bir ibret belgesi olarak tarihe geçsin."

Telif hakları nedeniyle içerik gösterilememektedir.

Kaynak: Hürriyet, 1991/12/05, Sayfa 5

Dosyalar

Haber metni (s. 5) (437.94KB)

İlgili Kayıtlar

Konu Başlıkları

NoBaşlık
1.Çevresel Sorunlar » Önemli Çevresel Sorunlar » Gökova Termik Santralı

Yorumlar

Kayıtlı yorum bulunmuyor.