Haber Bilgileri

Çöp yanardağı

İstanbul'da dün, çağdışı bir ihmal ve sorumsuzluk faciası yaşandı. Ümraniye çöplüğünde metan gazı patladı. Yanardağdan fışkıran lavlar gibi akan tonlarca çöp, gecekonduların üstüne yığıldı...

7'Sİ ÇOCUK 16 ÖLÜ

11 gecekondu çöpler altında kalırken. 20 kişinin kaybolduğu belirlendi. Kurtarma ekiplerinin girdikleri ilk evden bir anne ile dört çocuğunun cesedi çıkarıldı. Yaralı kurtarılan üç kişiden biri hastanede öldü.

SANKİ LAVLAR AKIYOR

Çöp dağları, saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlamanın ardından, gecekonduların üstüne yanarak yığıldı. Kaymanın olduğu bölgede gecekondu sayısının az olması, facianın büyümesini Önledi.

8 ÇOCUĞU ÇÖP ALTINDA

Çöplerin alevler içinde aktığını görünce kaçmaya çalışan, ancak yığının altında kalmaktan kurtulamayan Maşallah Öner Yıldız, iki eşi ve 8 çocuğunun çöpler arasında kaldığını söyledi.

KREDİ BEKLENİYORMUŞ

Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tuğrul Erkin, "Buranın modernizasyonu için geçen yıl çalışmalara başlandı, ihale edildi. Bu yıl kredi bekleniyordu. Kredi gelmediği için çalışmalara başlanamamıştı" dedi.

İstanbul'da dün, çağdışı bir ihmal ve sorumsuzluk faciası yaşandı. Ümraniye çöplüğünde metan gazı patladı. Bir yanardağdan fışkıran lavlar gibi akan onbinlerce ton çöp, çevredeki gecekonduların üstüne yığıldı. 11 gecekondu tamamen çöpler altına kalırken. 7'si çocuk 16 kişi yaşamını yitirdi.

Alaaddin DEMİRTAŞ, Emin DEMİREL, Recep BOLAT ,Mustala ÖZDABAK, Mustafa KINALI, Emine GÜMÜŞ, Selahattin GÖKHAN, Selamet ÖZ, Punda ERSEMİZ

İSTANBUL

Telif hakları nedeniyle içerik gösterilememektedir.

Kaynak: Hürriyet, 1993/04/29, Sayfa 1,24

Dosyalar

Haber metni (Tam sayfa) (595.13KB)
Haber metni (s. 1) (641.15KB)
Haber metni (s. 24) (1.10MB)

Fotoğraflar


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

İlgili Kayıtlar

Kentsel Kazalar

NoTarihYerİlİlçeTür
1.1993/04/28Hekimbaşı ÇöplüğüİstanbulÜmraniyeÇökme-

Yorumlar

Kayıtlı yorum bulunmuyor.